Natuurlijke materialen

 

Voor onze bedden worden enkel materialen toegepast welke moeder natuur ons ter beschikking stelt.

Geen industrieel vervaardigde grondstoffen als b.v. schuim. De grondstoffen van schuim zijn Polyol(aardolie) en Isocyanaat (cyanide). Schuim blijft nl. altijd uitdampen, dit doordat de gesloten cellen bij het crushen de dampen vrij laten. 

Terug naar de natuur betekend bedden zoals deze 100jaar geleden ook werden gemaakt van wol, katoen en paardenhaar.

Constructie :

De bodem van het bed wordt gemaakt van beukenhout, dit wordt eerst gedroogd tot 7% vochtigheid en daarna verzaagd tot de juiste lengten en breedten, met verbindingen en houtlijm wordt dit dan een stevige bedbodem.

Veren:
Voor het gewenste comfort worden bonellveren en pocketveren toegepast. Met de diversiteit van de veren kunnen wij de ligkarakteristieken beinvloeden.Wol:
Wol is één de meest toegepaste natuurlijke materialen in de meubel en kledingindustrie.
De verwerking van wol bepaald de kwaliteit. Voor de boxsprings worden dekken van wol toegepast. Wol is sterk en duurzaam. Wol is ontbrandbaar ( bij brand ontstaat rookontwikkeling, het verschroeid), en doordat wol een beetje vettig is van nature neemt het geen water op. 
Banken met wollen bekleding voelen nooit koud aan en in de zomer drijf je er niet op weg zoals bij leder. Deze eigenschappen maken wol een belangrijk basismateriaal voor een boxspring.
Paardenhaar:
Wanneer een paardenhaar onder de microscoop wordt gelegd , wordt zichtbaar dat deze hol is. Een haar is als het ware een rietje. Hierdoor kan lucht en vocht door de haren worden getransporteerd. 
Katoen:
Aangezien mensen 's nachts veel meer transpireren dan overdag  is het belangrijk dat dit vocht wordt opgenomen. Handdoeken worden bijvoorbeeld ook vaak gemaakt van katoen vanwege zijn goede vochtopname. Katoen wordt om deze reden voor boxsprings toegepast.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sorteer op
© 2009 - 2024 Koeienbank | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel